Dostizanje reprezentativnosti poslodavaca radi formiranja Socijalno-ekonomskog saveta Grada Čačka

  • Objavljeno: 03.10.2018

"Unija Čačak 2000" prema odluci Skupštine od 28.08. a u nameri da podrži formiranje Socijalno-ekonomskog saveta Grada Čačka, promenila svoju organizaciju i obratila se svim poslodavcima Grada Čačka sledećim pismom:

 

Poštovane kolege poslodavci,                                
Posle osamnaest uspešnih godina, mi kao Poslovno udruženje ''Unija Čačak 2000'' , promenili smo svoju organizaciju  i u buduće ćemo nastupati kao: 
Poslovno udruženje poslodavaca ''Unija Čačak 2000''
čija će osnovna jedinica biti  strukovna sekcija.
Reorganizovano udruženje ima dva osnovna cilja: 
1. Organizovanje naše poslovne zajednice na temelju specijalizovanih strukovnih sekcija kao osnovne jedinice u kojoj  udruženi  poslodavci usklađuju zajedničke interese svoje struke i eliminišu prepreke koje stoje na putu unapređenju njihovog poslovanja.
2. Da zajedno sa ostalim članicama Foruma privrednika, kolegama iz drugih poslovnih udruženja postignemo Zakonom propisane uslove reprezentativnosti poslodavaca i dokažemo da možemo osnovati Socijalno-ekonomski savet Grada Čačka u partnerstvu sa  lokalnom samoupravom i sindikatima radnika.
Da bi smo postali legitimni predstavnici poslodavaca, neophodno je da predstavljamo 10 % privrednih subjekata, koji zapošljavaju  najmanje 15% od ukupnog broja zaposlenih radnika u privredi Grada Čačka.To je jedini put da mi kao udruženi poslodavci utičemo na poslovni ambijent u kome radimo i stvaramo dobit za svoje firme i za sve članove društvene zajednice. 
Ovim želimo da zajednički sa Vama, udruženim snagama, dobijemo mesto u društvu koje nam po prirodi stvari pripada.

Srdačno Vas pozdravljaju

Adam Zimonjić, direktor                                                           

Miroslav Vučković, predsednik UO

Od danas ćemo svake nedelje objavljivati spisak kompanija koje su prihvatile ovu našu inicijativu.

Do sada je potpisalo pristupnicu, reorganizovanom udruženju "Unija Čačak 2000", 49 kompanija koje zapošljavaju 608 radnika. 

 

 

Poslednje vesti

Nema rezultata